Råsted

Randers-smed til tops ved DM i Skills

Svend Borup Christophersen løb af med guldet ved DM i Skills i weekenden. Her blev han bakket op af blandt andre sin søster Teresa.

Det blev 18-årige Svend Borup Christophersen fra Råsted, der løb af med titlen som Danmarksmester i konkurrencen for klejnsmede, ved DM i Skills 2017.

– Jeg er faktisk overrasket over sejren, for vi lå meget tæt på hinanden til sidst, siger Svend Borup Christoffersen, der lørdag blev den glade guldmedaljevinder ved DM i Skills i Gigantium i Aalborg.

Svend Borup Christophersen, der til dagligt er i lære hos Lund Metal A/S i Råsted, var naturligvis stolt over at kunne tage guldet hjem til Randers efter et meget tæt løb mellem de deltagende klejnsmede.

– Lige nu går jeg på hovedforløb 3 på Tradium og er i lære hos Lund Metal. Jeg laver egentlig de samme ting, som de andre på holdet, men når vi så har fri, laver jeg nogle forskellige svejseøvelser, laver lidt småting og – ja, forbereder mig fagligt.

– Jeg har altid godt kunnet lide at bruge hænderne. Min far er pladesmed, og vi har altid gået og makket i værkstedet. Jeg fik en læreplads hos Lund efter min praktikperiode. Jeg var kun 15 år, men det endte alligevel, selv om jeg var meget ung, med at jeg fik chancen. Den tillid har betydet meget.Svend-Borup-2

– Det mest interessante er nok, at opgaverne er så afvekslende. Vi laver både store og små ting i tykke og tynde materialer. Det er meget forskelligartet. Nogle gange tager ordren et kvarter at klare, andre gange halvanden måned. For tiden går jeg fx sammen med en svend og laver store flisindskubbere, der bruges på fjernvarmeværker, som vi bygger op fra bunden. Det kan jeg godt lide.

– Jeg brænder for klejnsmedefaget. Det er lige så meget en hobby som et arbejde. Derhjemme har jeg selv et værksted, og der bruger jeg lige så meget tid, som jeg gør på arbejdet.

– Jeg vil gerne prøve nogle forskellige ting, men på sigt har jeg en drøm om at blive selvstændig. I de første år bliver det nok et projekt, der kører sideløbende med mit arbejde. Men jeg drømmer om at bygge noget op selv.

Randers Netavis ønsker Svend stort tillykke med den fornemme førsteplads.

Kære læser: Vil du ha’ flere levende lokalnyheder fra Randers og omegn, så giv vores facebook side et “synes om”. (PS: Det virker ikke, hvis du “kun” synes godt om artiklen). Følg dette link!

Kommentarer