Foreningsnyt

Veteran Ole Bendtsen roser tiltag for udsendte

Ole Bendtsen har været udsendt til Bosnien, Kosovo, Afghanistan og to gange i Irak. Her fotograferet med sin mor og sin datter ved Flagdagen i Randers.

Ved markeringen af flagdagen for de danske udsendte, blev der for første gang uddelt medaljer til de udsendtes børn. En af dem var Lea på 8,5 år.

– Det var sjovt at få en medalje, og jeg har glædet mig til det, fortæller Lea til Randers Netavis.

– Soldaten (generalmajor Ib Johannes Bager, red.) sagde til mig, at det flot, at jeg var der for min far.

Faderen er Ole Bendtsen fra Randers. Lea blev først født efter hans hjemkomst fra, men Lea har alligevel mærket faderens problemer, og derfor var det i høj grad relevant, at hun skulle have medalje, forklarer han.

Ole Bendtsen har været udsendt til Bosnien, Kosovo, Afghanistan og to gange i Irak. Det bliver sammenlagt 2,5 år, og han har selv oplevet at være ramt på psyken efter hjemkomsten.

– Jeg blev nok en af dem, som har været lidt tilbagetrukket, og har druknet mig i arbejde efter udsendelserne. Efterreaktioner har jeg klaret på egen hånd, men jeg var ved at udvikle mig til noget, som jeg ikke bryder mig så meget om, og været meget lukket, bemærker Ole Bendtsen.

– Det seneste års tid kunne jeg aldrig drømme om at melde mig til veteranstævner eller deltage i flagdagen på grund af stress, som er kommet i forbindelse med udsendelserne, men er nu blevet mere åben om alle de dejlige tiltag, som er kommet til de udsendte, og man finder hurtigt ud af, at der er nogen gode mennesker i den anden ende. Og det gælder ikke mindst Veterancafeen her i Randers, understreger Ole Bendtsen, som for første gang i sit liv har været ved psykolog, og har derved fået forståelse for, at der er ting, som kan lagre sig i kroppen, til trods for, at han selv har haft fordomme omkring psykologhjælp.

– Når jeg træder ind i et rum vil jeg gerne vide hvor udgangene er, og ser jeg en landevej med terræn ligger det på rygraden, at jeg tænker over det, og overvejer hvordan jeg skal reagere, og passere terrænet siger Ole Bendtsen.

Han er også i tæt kontakt med organisationen Battlemind to peacemind, og det har han haft meget glæde af.

– Hver anden tirsdag mødte Luan Haskaj og Malene Andersen op i Veterancafeen. Det er de to personer, som står bag Battlemind to peacemind. De fandt ud af, at jeg bl.a. led af angst, og en ukontrollabel hjertebanken. De to kunne fortælle mig, hvordan det var muligt at få styr på de ting.

Han håber på at kunne deltage i projekt ”Veteran kom helt hjem,” som begynder den 28. september ved Better-Flow i Langå. Det er et gratis helhedsorienteret pilotprojekt for udsendte og deres familier.

Kommentarer