Randers by

Selvhjælp Randers starter en gruppe for unge med angst

Gymnasieeleven Ida Niemeier har taget initiativ til en angstgruppe for unge.

Gymnasieeleven Ida Niemeier har taget initiativ til en angstgruppe for unge i Selvhjælp Randers’ regi. Hun kæmper selv med angst, men har fået det meget bedre, efter hun er begyndt at tale med andre om sin situation.

18-årige Ida Niemeier var sammen med sine klassekammerater fra Paderup Gymnasiums med til at lave en reklamefilm om Selvhjælp Randers i foråret 2016.

Selvhjælp Randers tilbyder blandt andet selvhjælpsgrupper for børn, unge og voksne, og Ida Niemeier blev opmærksom på, at der ikke fandtes en gruppe med temaet angst. Hun besluttede derfor, at starte en sådan gruppe op i samråd med daglig leder for Selvhjælp Randers, Majbritt Bargsteen.

– Jeg blev forundret over, at der ikke var en angstgruppe. Det blev jeg simpelthen nødt til at handle på, fortæller Ida Niemeier. Jeg har selv angst, og har levet med det i omkring 2 år. Det har hjulpet betydeligt, at jeg er begyndt at tale om det. Jeg ved hvor meget angsten kan fylde, hvis man holder det inde. Det er en stor lettelse, hver gang jeg har fortalt nogen om de tanker jeg har.

Angsten kan vokse én over hovedet

Majbritt Bargsteen fastslår, at det er vigtigt for Selvhjælp Randers at støtte op om en angstgruppe.

– Jeg oplever i øjeblikket at flere og flere borgere, i alle aldre henvender sig til Selvhjælp Randers, fordi de har angst. Angst kan virkelig forværre ens livskvalitet, og holde én tilbage i mange situationer. Angst kan forekomme på mange måder og påvirke mennesker i forskellige grad, men gør man ikke noget ved kan det vokse én over hovedet

Idas angst begyndte lige inden starten i 1.g på Paderup Gymnasium, i en klasse hvor hun ikke kendte nogen.

– Der er mange typer af angst. Mit startede som social angst, og da jeg ikke tog hånd om det, blev det pludselig et stort problem. Jeg er en tryghedsnarkoman og skiftet fra folkeskolen og de gamle venner til en helt ny klasse i gymnasiet var rigtig svært for mig.

Vi er alle i samme båd

Ud over det at tale med andre om angsten, har det også hjulpet Ida at få en forståelse for, hvorfor vi som mennesker kan få angst.

– Jeg tænker, at vi i gruppen skal tale om alle de ting, man kæmper med, når man har angst, samtidig med at der skabes en forståelse for, hvorfor man tænker og reagerer, som man gør, når angsten rammer. I gruppen er alle i samme båd, og det er fantastisk at kunne dele problemerne med nogen, der har mærket angsten på egen krop, fastlår Ida.

Ida Niemeier skal ikke lede angstgruppen alene. Hun får selskab af Lisabet Joronn Jensen, der også ved hvordan det er at leve med en angstdiagnose.

– Jeg er 64 år og har lidt af angst siden 1991. Jeg er i dag på medicin og er fri af angstanfald. Jeg har været frivillig gruppeleder og samtalepartner i Selvhjælp Randers i næsten 3 år, og jeg glæder mig til at dele erfaringer med Ida og gruppedeltagerne.

Gruppen er for unge mellem 15 og 20 år. Forløbet starter d. 1. november og strækker sig over 10 uger.

Kunne du tænke dig at være med i gruppen, eller blot høre nærmere, kan du kontakte Majbritt Bargsteen, daglig leder af Selvhjælp Randers, på majbritt@selvhjaelpranders.dk // 2945 1744

Kommentarer